Welkom !

 

2024_Marche_des_Collines

Beste Weblezers

Deze site werd gemaakt door « Verdigym Collines Flobecq » om meer informatie te geven aan allen die ooit de bossen, paden hebben doorkruist - of dit in de toekomst willen doen - van de mooie regio van onze Vlaamse Ardennen. Tevens richten we ons tot allen die ervan genieten om alleen of samen met vrienden te wandelen.

Welkom dus aan allen op deze site die u meer zal vertellen over de wandelsport(hobby), onze mooie regio en ook over onze club. Wij hopen dat u de nodige informatie vindt en nodigen u uit om ons uw bevindingen of opmerkingen door te geven via het gastenboek.

Deze site is voor u gemaakt en we zullen met plezier de nodige correcties aanbrengen om deze te verbeteren. Veel leesgenot en hopelijk komen we elkaar tegen tijdens één van onze volgende wandeltochten.

Het bestuur,
Verdigym Collines Flobecq

 

 

Logo Verdigym

Logo FFBMP

 

Berg op, berg af, de prachtige landschappen in de heuvels rondom zorgen voor ongelofelijke vergezichten. De wandelaars in deze streek kunnen genieten van mooie panorama´s met prachtige kleuren door de honderden heuvels aan de horizon.

De hoogste top van de heuvels is de Pottelberg in d´Hoppe met zijn 157 meter boven de zeespiegel. Het toeristisch centrum was vroeger zeer bekend bij onze grootouders. Op zondagen en feestdagen kwamen zij daar samen om te dansen.

Op de « Route des Collines » zorgen het landschap, de bomen en de kleine huisjes voor een prachtig reliëf. In deze streek worden er nog veel artisanale producten gemaakt. Deze natuurproducten zijn allemaal zeer lekker en gezond. De « Route des Collines » is een aangename manier om het natuurpark te leren kennen, achter elke heuvel wacht een verrassend uitzicht!

 

Laatst bijgewerkt op: 17 februari 2023

Opmerkingen of suggesties mag u steeds mailen naar info@verdigymcollines.be